E-MAIL CÍM:
 
 
A versek  Kasza Béla bajai költő nevének feltüntetése mellett nonprofit céllal szabadon után-közölhetők!
 

 

Kasza Béla költő saját előadásában mondott, énekelt verse a Szent György-hegyről...

 

 

Kasza Béla bemutatkozó oldala

 
 
 
 
Buja vagyok, mint fonnyadt levél,
fehér, mint korom ragyogása,
fényes, mint koldus palotája,
s forgatott, mint unalmas regény.
 
Erős, mint elfelejtett remény,
kemény, mint sóhaj kopogása,
vidám, mint halott koponyája,
s valóságos, mint képzelt erény.
 
 
 
Kasza Béla vagyok,  egyik költő a sok ezer poéta közül, és elmondhatom magamról, hogy a következő rövid vers jellemző a helyzetemre, miszerint...
 
Pogány tisztasággal élek,
nincs függönyös ablakom,
csillagok szikrázó fényén,
harmat hajnalán lakom. / OTTHON /
Ennek ellenére...
Több érdekel, mint a vályú,
mert a lelkem csillag-álmú.
Belém rúgnak ócska nagyok. 
Nem tudják, egy világ vagyok.                                     /TUDATLANOK /
 
Gyermekként írtam az első verseimet, fiatal felnőttként is megesett ez velem, de nem volt fontos számomra. Pár évvel ezelőtt, amikor elvesztettem az állásomat és üressé vált a zsebem, a gyomrom, a kályhám, versekre ébredtem nap mint nap, azaz termékennyé váltam.
 
Azt mondták irodalmi szakemberek, hogy nem lesz belőlem költő, mert nem vagyok eléggé modern. Egy idő óta ezt  nem hiszem el, s bár korábban megtettem, ma már nem dobom el verseimet. Egyetlen verseskötetem címe: Kempite. Néhány antológiában is helyet kaptam, elsősorban a Tolnai Tollforgatók Klubja által évenként megjelenő KÉZJEGY című válogatásokban. Van egy költő ember, aki arcra és korra is nagyon hasonlít hozzám vagy én őhozzá, ráadásul a neve is azonos az enyémmel. A stílusunk már nem. Egyébként ő csepeli, én meg nem vagyok csepeli.  Én bajai vagyok, ő azonban nem bajai. Remélem, én sem leszek sokáig az... ugyanis a világ közepére, azaz a balatoni tájra készülök...
 

 
 Korábbi egyszerű életvitelem, majd miután a társadalom és a saját fogyatékosságaim primitívebb életre kényszerítettek, a baráti segítség tette lehetővé, hogy bebarangoljam a Balaton-környék gyönyörűséges tájait, elsősorban a Tapolcai-medence tündérszép vidékét. Ez utak emlékei, valamint a remény, hogy ebben még részem lehet a jövőben is, továbbra is versenyben tartanak a túlélésért folytatott nehéz küzdelemben.

Kattintás után erről bővebben lehet olvasni!
 
 
A Balaton Aranykora Alapítvány kuratóriumának kezdeményezésére a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által létrehozott közel 4 km hosszú "Bazaltorgonák" tanösvény részének számító Szent György-hegyi esőbeálló, 2013. nyarától Kasza Béla költő nevét viseli.
 
A <Kasza Béla esőbeálló> a gyönyörű bazaltorgonák közelében, az országos kék jelzésű turistaút mellett található.
 

 

 

0.005 mp