E-MAIL CÍM:
 
 
A versek  Kasza Béla bajai költő nevének feltüntetése mellett nonprofit céllal szabadon után-közölhetők!
 

 

Kasza Béla költő saját előadásában mondott, énekelt verse a Szent György-hegyről...

 

 

Kasza Béla esőbeálló

 
 
 
A Balaton Aranykora Alapítvány kuratóriumának kezdeményezésére a Szent György-hegyi esőbeálló 2013. nyarától Kasza Béla költő nevét viseli. Az ünnepélyes eseményen a névadó mellett megjelent Balatoniwiwes barátok Tóth Árpád, az Erdő című versével köszöntötték az újjáéledt természetet.
 
 
Magánkézben vagy köztulajdonban számos olyan érték van, amely a nem megfelelő emberi hozzáállás következtében fokozatosan az enyészeté válik –elég csak az Ify-kápolna hányattatott sorsára gondolni. Kasza Béla az esőbeállóban immáron öt éve elhelyezett első (és azóta egy tucatra bővült) látogatási naplója a természet szerelmeseit és az arra járókat nagyobb felelősségre sarkallja önmaguk és környezetük iránt. A bejegyzéseket olvasva úgy érzi mindenki, hogy egy értékmentő közösség része, és energiáit a rombolás helyett az építés irányába orientálja.
 
 
A hegytető alatt meghúzódó menedékhely őrzés nélkül is sértetlenül várja vendégeit, és arra figyelmeztet, hogy nem védelmi, hanem morális kérdés a biztonság szavatolása.
 
 
A jelenlévők Bartos Zsuzsanna festőművész Szárnyak című festményét helyezték el a fentiek igazolására próbatételként. Amennyiben igaznak bizonyul, hogy a Szent György-hegy csúcsára érve az ember megtisztul minden földi gyarlóságától, hamarosan balatoni témájú művekből Kilátó Könyvtár nyílik az esőbeállóban, ahol természetesen Kasza Béla Szent György-hegyi misztikumok című alkotása is helyet kap majd.
 
 
A bázisra visszaérkezőkről Sallee-Kereszturi Barbara, Hegymagas község polgármester asszonya készítette el a csoportképet a Lengyel-kápolna előtt elterülő virágligetben.
 
 
Forrás: Bánki Károly
 
 
 
 
0.027 mp